Påskeharen kom med surrogaten vår

Påskeharen kom med surrogaten vår

Dette er den største hendelsen i prosessen vår siden eggdonoren tok ut eggene i januar og de ble befruktet på samme tid i San Diego. 

Like forventninger

Avtalen er at byrået Circle skal finne en surrogat som passer oss. Alle testene vi har tatt skal korrelere med de testene surrogaten har tatt. Byrået passer på at begge parter har samme verdivurderinger, har samme forståelse av verden og at vi har like forventninger til hvordan prosessen skal foregå. Dette gjelder ikke bare surrogaten, men også hennes eventuelle mann og familie. Det stilles forholdsvis strenge krav til surrogaten og hennes familie.

Surrogaten godtok oss

Nå er vi kommet til det punktet hvor vi føler himmel og jord er i bevegelse: Vi har fått surrogat! Og vi har begge akseptert hverandre. Hun er gift, tobarnsmor, har Masterutdannelse i ernæring og kommer fra staten Maine i USA.

Maine er en av seks stater i USA hvor de setter opp oss begge som foreldre. Dvs. at vi blir anerkjent som barnets rettsmessige foreldre før barnet er født.  

Vi har mottatt både søknaden hennes, psykologisk profil og referat fra intervjuene Circle har hatt med henne. Hun har mottatt det samme fra oss, samt en presentasjon vi selv har laget.

PRESENTASJON: Vi lagde en liten folder om oss og hva vi verdsatte ved en surrogat.

PRESENTASJON: Vi lagde en liten folder om oss og hva vi verdsatte ved en surrogat.

Etter vi ble presentert papirene hadde vi tre dager på å møte henne på Skype. Siden Knut er på jobb i påskefjellet uten dekning og allfarvei - måtte vi møtes på Lillehammer på torsdag, midt mellom fjellheimen og hovedstaden.

Med litt sommerfugler i magen ble det god middag med et glass rødvin før vi rigget oss til med Skype kl 22. Vi ble lettet da vi oppdaget at hun var utrolig lett å snakke med. Hun er åpen, nysgjerrig, vakker og med et stort glimt i øyet. 

Grunntanken

Hun vil dette primært fordi hun ønsker å være til hjelp for noen som ønsker seg barn, men ikke kan få det selv. Hun jobber selv som sjef for en statlig organisasjon som hjelper gravide- og småbarnsmødre med begrensede midler slik at de får tilgang til riktig og næringsrik mat både til seg selv og sine barn.

Hva skjer nå?

Før eggene kan settes inn er det et par ting som må ordnes. Kontrakten mellom henne og oss er sak mellom vår og hennes advokat. Den må ferdigstilles før vi går videre. Dessuten må hun til San Diego, IVF-klinikken, for medisinsk undersøkelse. Vi kan forvente at et embryo innsettes innen et par måneder, selv om vi håper det tar kortere tid.

 

 

I full konsentrasjon om kontrakt

I full konsentrasjon om kontrakt

Dødsstraff for å gifte seg

Dødsstraff for å gifte seg